Wat maakt CropBytes anders dan andere blockchain games?

De Metaverse verovert in rap tempo de game en cryptowereld. Kijk maar eens naar de cijfers en probeer niet van je stoel te vallen. In 2021 was de wereldwijde Metaverse markt ongeveer 38.85 miljard dollar waard (ongeveer 36 miljard), terwijl dit een jaar later naar schatting 47.48 miljard (45 miljard euro) zal zijn. De toenemende populariteit van play-to-earn games als CropBytes draagt zeker bij aan de enorme groeipotentie van deze markt. Wat is het voor spel en wat maakt het voor veel spelers zo aantrekkelijk?

Wat is CropBytes?

Crypto heeft een ware revolutie teweeggebracht in de gamewereld. Er verschijnen steeds meer spellen op de markt die gebruik maken van blockchain. CropBytes is er een van en in verschillende opzichten uniek te noemen. Zo bestaat het al sinds 2018 en een van de oudste nog bestaande landbouw spellen. Het draait in deze game namelijk om het beheren van jouw eigen virtuele boerderij. Je verbouwt eigen gewassen, fok je verschillende boerderijdieren en produceer en verkoop je diverse goederen. In ruil voor al het werk ontvang je de eigen cryptotoken van CropBytes: CBX.

Wat is het doel van deze play-to-earn game?

De grote man achter CropBytes is Sandeep Kumar. Deze van oorsprong Indiase engineer is zeker ambitieus te noemen. Over het doel van zijn eigen game schreef hij: ‘To promote the creation of real value through a game of the virtual economy.” CropBytes is dan ook meer dan een paar boerderijen bij elkaar. Het is een digitale wereld met een open economie waar iedereen die dat wil aan kan deelnemen. En dat dit idee aanslaat bij het grote publiek blijkt wel uit het aantal deelnemers: inmiddels zijn het er 250.000. CropBytes heeft een van de meest actieve spelgemeenschappen uit de metaverse. En wat de toekomst voor crypto en blockchain ook brengen zal: spelers beleven op dit moment zeer veel plezier aan deze play-to-earn game.

Inkomstenbron voor spelers over de hele wereld

Sandeep Kumar deed zijn uitspraak ‘’To promote the creation of real value through a game of the virtual economy” natuurlijk niet voor niets. Hij wil echt dat deze game een belangrijke bron van inkomsten wordt voor spelers van over de hele wereld. Lukt dat, dan is het tijd voor het tweede doel: crypto verspreiden onder een grote groep mensen. Via CropBytes maken spelers immers kennis met de Metaverse, blockchain én crypto. De bedenker van dit spel wil dat miljoenen gamers van over de hele wereld verbonden raken met crypto. Een ambitieus doel, maar waarom ook niet? Durf te dromen!

Waarom is CropBytes een unieke game?

CropBytes weet zich op verschillende manieren te onderscheiden van andere blockchain games. Zo hoeven nieuwe spelers niet te betalen als ze met deze game aan de slag willen. Bij veel NFT spellen is dit wel het geval. CropBytes kiest voor een andere weg, namelijk het uitlenen van activa aan spelers die popelen om te beginnen. De activa waar we op doelen zijn gewassen en dieren. Die blijven een hele week, zodat je als speler kennis kunt maken met het economische systeem van CropBytes. En een goed begin is het halve werk.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *