Wat is CropBytes en waarom is het een uniek spel binnen de Metaverse?

Axie Infinity, Splinterlands, Alien Worlds… het zijn zomaar wat namen uit de lange lijst van blockchain games. Nou ja ‘zomaar wat namen’: dankzij hun enorme populariteit zijn deze spellen inmiddels een fenomeen in cryptoland. Inmiddels mogen we CropBytes toevoegen aan het lijstje van indrukwekkende blockchain games. Wat houdt dit spel in, waarom is het uniek en hoe speel je het?

Wat is CropBytes?

Steeds meer crypto investeerders en gamers zijn in de ban van blockchain spellen als CropBytes. Crypto en gaming blijkt dan ook een fantastische combinatie te zijn. Geld verdienen door spelletjes te spelen: wie wil dat nou niet? CropBytes is een zogeheten ‘play-to-earn’ spel. Dit houdt in dat je bepaalde taken binnen het spel invoert om crypto te verdienen. Bij CropBytes is dat het onderhouden van je eigen boerderij. In feite is het dus een combinatie van het eveneens populaire ‘Farmville’ met crypto. Je bouwt en onderhoudt jouw eigen droomboerderij en verdient daar nog geld mee ook.

Onderdeel van de Metaverse

CropBytes is een landbouwsimulatiespel dat deel uitmaakt van de zogeheten metaverse. Dit is een online netwerk met verschillende 3D werelden. De virtual reality wereld heeft zeer veel potentie. De afgelopen jaren is er voor miljoenen jaren in geïnvesteerd en het aantal deelnemers dat binnen de metaverse koopt en verkoopt met non-fungible tokens (NFT’s) blijft maar toenemen. Blockchain games zoals CropBytes dragen zeker bij aan de enorme populariteit van de metaverse. Mensen vinden het geweldig om binnen hun eigen boerderij verschillende dieren te houden en geld te verdienen met de verkoop van digitale producten.

Waarom is CropBytes zo’n populair spel?

CropBytes is een groot succes omdat het amusement combineert met slimme tokenomics. Wie deelneemt aan deze game en allerlei landbouwinspanningen verricht ontvangt als beloning CBX tokens. Onder ‘landbouwinspanningen’ verstaan we onder andere het verbouwen van gewassen en het fokken van dieren. Ook het verhandelen van producten op de markt levert jou tokens op. En tenslotte is het mogelijk om het met superheld dieren op te nemen tegen andere spelers. Je kunt deze speciale dieren ook kopen met de CBX token of zelf fokken.

Wat heeft de toekomst in petto voor CropBytes?

CropBytes bestaat sinds 2018 en is dus nog relatief jong. Bedenker Sandeep Kumar heeft grote ambities: dit spel moet de wereld van play-to-earn games gaan domineren. De missie van het team achter dit spel is dan ook: “To promote the creation of real value through a game of the virtual economy.” Inmiddels heeft CropBytes 250.000 spelers van over de hele wereld. Ter vergelijking: Axie Infinity had er in maart 2022 1.5 miljoen. Kortom: de potentie is er zeker, maar er is nog veel ruimte voor groei. Dat je CropBytes zowel op Android als iOS en de PC kunt spelen is zeker een voordeel. Deze game is erg toegankelijk omdat het te vinden is op verschillende platforms. Dit maakt het voor zowel nieuwe spelers als geïnteresseerden een interessant spel om eens uit te proberen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *