Hoe speel je CropBytes?

De opmars van Play-to-Earn in de game industrie is niet meer te stuiten. Van Axie Infinity tot Gods Unchained en CropBytes: er is sprake van een nieuw digitaal ecosysteem dat de spelwereld op zijn kop zet. Laten we het eens hebben over het laatstgenoemde spel: CropBytes. Wat maakt deze game zo populair en hoe speel je het?

CropBytes: Wat kun je allemaal doen binnen dit spel?

De Metaverse is een virtuele wereld waarin je als deelnemer van alles kunt ondernemen. Denk aan het communiceren met andere mensen, het beheren van land, het bouwen van huizen en het verbouwen van gewassen. Het is net de echte wereld, maar dan digitaal. CropBytes is het perfecte voorbeeld van een interactief spel binnen de Metaverse. Het geeft jou de mogelijkheid om een eigen boerderij op te richten en te beheren. Ook het fokken van dieren en het koop- en verkopen van activa is een optie. Daarnaast maakt het gebruik van het ‘Play-to-earn’ principe. Dit houdt in dat je voor bepaalde handelingen binnen het spel, zoals het verbouwen van gewassen, een beloning ontvangt in de vorm van crypto. Bij CropBytes is dit de eigen token genaamd CropBytes (CBX).

Hechte community

CropBytes is inmiddels al meer dan 200.000 keer gedownload en heeft ongeveer 250.000 spelers die uit alle hoeken van de planeet komen. Er zijn sinds de lancering van deze game in 2018 dan ook grote stappen gezet. Het aantal gebruikers is flink gegroeid en samen vormen de spelers inmiddels een hechte community. Dat is goed te zien op de social media kanalen van CropBytes. Neem maar eens een kijkje:

Hoe speel je CropBytes?

Deze game werkt in principe heel simpel. Probeer je voor te stellen dat je een aantal boerderijdieren hebt die dagelijks 1000 ‘mais’ nodig hebben. Voor ‘wortels’ is dit slechts 300. We laten er nu een simpele rekensom op los. Het kost de virtuele wortelgewassen vijf dagen om te groeien. Veel meer dan de maisgewassen, die slechts 1 dag nodig hebben. Maar nu komt het addertje onder het gras: op het ‘gewasland’ is maar ruimte voor één gewas’. Als speler mag je zelf bepalen welke gewassen je graag wil verbouwen. Het is aannemelijk dat je kiest voor gewassen waar meer vraag naar is. Wat als meer mensen de voorkeur geven aan ‘mais’ in plaats van ‘wortelen’, ondanks de langere tijd om te groeien? In dat geval stijgt de prijs van mais. Het resultaat is dat steeds meer spelers door de hoge prijs stoppen het verbouwen van mais en overgaan op wortels.

Ruimte voor groei

CropBytes is nog lang niet klaar met groeien. Het hoopt nieuwe ‘farmers’ aan te trekken door mooie beloningen te bieden in de vorm van crypto. Wie hard werkt wordt zeker beloond in dit spel. Bovendien vinden er regelmatig updates plaats en worden er interessante functies toegevoegd om het spel nieuw en verfrissend te houden. Zo zijn er kort geleden een aantal 3D functies aan het game terrein toegevoegd. Deze functies maken van CropBytes een modern en dynamisch spel. De toekomst van CropBytes ziet er rooskleurig uit. De potentie is er, nu verder groeien!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *