CropBytes token

Een van de eerste crypto-landbouwspellen die momenteel in gebruik zijn, CropBytes is een Metaverse spelproject uit 2018. Het is een van de meest populaire crypto landbouw games van dit moment. Het ecosysteem groeit enorm. Binnen een paar jaar tijd heeft zich een van de meest hechte gaming communities uit de cryptowereld ontstaan. Reden genoeg om ons te verdiepen in CropBytes Token. Wat is het precies en wat maakt het zo bijzonder?

Wat is CropBytes?

De duurzame economie waaraan spelers kunnen deelnemen en boerderij bouwen is een van de factoren die bijdragen aan het succes van CropBytes. Spelers verbouwen gewassen, brengen vee groot en creëren handelswaar op virtuele boerderijen om hun bezit te diversifiëren en om binnen het spel geld te verdienen.

Ontwikkeling volgens de principes van vraag en aanbod

Het crypto landbouwspel CropBytes werd in 2018, in een tijd dat het gebruik van cryptocurrency activa nog maar net op gang was gekomen. Maar de ontwikkelingen gaan razendsnel. Vandaag dragen spelers, eigenaars en traders allemaal bij aan de bijzondere economie van het spel. Daardoor kan het zich uiteindelijk ontwikkelen volgens de principes van vraag en aanbod.

Toegankelijk spel voor meerdere platforms
CropBytes is een spel voor Android, iOS en PC. Het is gecreëerd met de bekende Unity spel-engine. Door de toegankelijkheid van het spel over verschillende platforms kunnen zowel nieuwe deelnemers als geïnteresseerden die het spel willen uitproberen dat met gemak doen. Dit is tevens een van de grootste pluspunten van CropBytes.

Wat is het nut van de CropBytes token?

CropBytes heeft een eigen token. Dit is nieuw, want het spel had voorheen zijn eigen Game Coins of GC voor de meeste transacties. Daar is echter verandering in gekomen sinds het debuut van het CBX token. Dit is tegenwoordig de exclusieve betalingsvorm van het spel. Met CBX kun je dus allerlei diensten en producten binnen het spel aanschaffen. CropBytes oprichter Sandeed Kumar zei het volgende de introductie van de CropButes token:

Our players have always asked for the CropBytes token, but we were keen on building a well-rounded product before we launched

Verdere groei van een digitale economie

Elk voorwerp binnen dit bijzondere spel draagt bij aan het ecosysteem. CBX is daarbij een ruilmiddel voor alle spel-gerelateerde aankopen en verkopen. Denk aan voorwerpen die je gebruikt op jouw digitale boerderij. Dankzij dit proces zal, afhankelijk van de aanpak van de speler, de interne economie steeds verder groeien. Momenteel worden ook NFT aanlopen binnen het spel gedaan met CBX. Oftewel: deze token speelt een sleutelrol binnen het immens populaire CropBytes.

Wat maakt CropBytes de moeite van het spelen waard?

Drie dingen onderscheiden CropBytes van de top blockchain en NFT spellen. Ten eerste is het voor spelers een fluitje van een cent om met het spel te beginnen. Nieuwe spelers van CropBytes mogen eerst gratis ‘oefenen’ voordat het echte werk begint. De gewassen en dieren zijn een week lang beschikbaar, zodat nieuwe spelers op een ontspannen manier kennismaken met het unieke ecosysteem van het spel. CropBytes is een digitale en virtuele economie en daarmee absoluut uniek. Met genoeg speeltijd kunnen spelers via minigames rijkdommen vergaren en uiteindelijk mooie winsten genereren.